dimecres, 28 de maig de 2014

Melmelada de nespres


INGREDIENTS;
820 g nespres pelats i sense pinyol
330 g sucre
suc d'una llimona
1/2 poma per espessir

COM ES FA?
- Pelem i treiem els pinyols del nespre, la polpa la tallem a trossos. Afegim el suc d'una llimona per evitar que s'oxidin i es posin negres.

- Afegim el sucre, remenem i deixem reposar uns 15 minuts.

- Passat aquest temps, triturem la barreja amb el minipimer. Si no ens agrada que la melmelada quedi molt fina, deixem algun tros sense triturar.

- Cuinem la melmelada a foc mig i anem remenant molt sovint, amb una cullera de fusta, durant uns 30 minuts o fins que hagi espessit prou i estigui a punt de melmelada. Durant la cocció posem la mitja poma tallada en 4 trossos amb pell-

- La treiem del foc, treiem els trossos de poma i omplim els pots, prèviament esterilitzats, i quan la melmelada encara està calenta fins a dalt de tot.

- Posem els pots al revès durant 24 hores perquè es faci el buit.