dimarts, 6 de desembre de 2016

Mongetes amb col


INGREDIENTS:
1/2 col gran
1 pot de mongetes seques ja cuites
2 cebes mitjanes ó 1 gran
1 cullerada vinagre de xerès o de vi
2 culleradea salsa de tomàquet
1 culleradeta sal
1 culleradeta de sucre
1 culleradeta pimentó dolç
2-3 guindilles seques (cayena)
oli d'oliva

COM ES FA?
- Primer bullim la col en aigua. Quan ja estigui feta, l'escorrem i la reservem. Escorrem les mongetes i reservem.

- Pelem les cebes i les tallem a rodanxes fines.

-En una cassola, posem una mica d'oli i incorporem una ceba. La fregim a foc mig durant uns 10-15 minuts.

- En una paella posem oli i incorporem l'altra ceba, el sucre i el pimentó. Posem a foc molt suau perquè caramelitzi. Remenem i afegim la cullerada de vinagre i deixem que segueixi caramelitzant durant uns 30 minuts.

- En la cassola on tenim la ceba, incorporem la col, la salsa de tomàquet, les mongetes, la guindilla i la sal. Deixem a foc mig i anem remenant de tant en tant per evitar que s'enganxi i que tots els ingredients agafin el sabor. Ho deixem uns 5 minuts.

- Incorporem la ceba caramelitzada. Remenem. Treiem del foc i ja podem servir-ho.

COMENTARIS: Recepta inspirada en Mi puchero