dissabte, 14 de gener de 2017

Galetes de gingebre



INGREDIENTS:
200 g mantega a temperatura ambient
200 g sucre integral
1 ou L
85 g de mel 
450 g farina de rebosteria
1 culleradeta de bicarbonat sòdic
1 1/2 culleradeta de canyella en pols
2 1/2 culleradetes de gengibre en pols
1 culleradeta de nou moscada
1/2 culleradeta de sal
Glassa per a decorar

COM ES FA?
- En un recipient barregem la farina, el bicarbonat, la sal i les espècies. Remenem perquè la barreja quedi homogènia.

- En un bol batem el sucre amb l'ou i la mantega fins que estigui força integrat. Podem desfer la mantega al microones perquè sigui més fàcil de barrejar.

-A continuació afegim l'ou i tornem a batre. Incorporem la mel i tornem a remenar fins que estigui integrat del tot.

- Anem incorporant, a cullerades, la barreja de farina tamisada, llevat i espècies. Remenem fins a tenir una massa homogènia.

- Quan està tot ben barrejat, fem una bola, l'emboliquem amb film de cuina i la fiquem la massa a la nevera perquè endureixi, mínim 1 hora, i així sigui més fàcil tallar amb el tallapases.


- Encenem el forn a 170ºC, amb escalfor només a baix.

- Treiem de la nevera, estirem la massa amb el corró i tallem amb el tallapastes.

- Fiquem al forn a la part alta i fornegem durant 10-13 minuts, depenent del gruix de la galeta.

- Treiem del forn i deixem refredar totalment sobre una reixeta abans de decorar. amb glassa real que podrem tenyir amb colorant alimentari.