divendres, 28 d’abril de 2017

Tatin tatin individual de pinya


INGREDIENTS:
6 rodanxes de pinya fresca o de llauna al natural
1 planxa de pasta de full
50 g sucre integral
50 g mantega
6 guindes

COM ES FA?
- Si utilitzem una pinya natural, pelem la pinya i la tallem en rodanxes d'aproximadament 1cm. de gruix. Li treiem el cor.

- Escalfem el forn a 180ºC.

- Escalfem la mantega en una paella amb el sucre i deixem coure uns 2 minuts a foc lent.

- Repartim aquest caramel en el fons dels motlles individuals de diametre igual que la pinya. A sobre hi posem una rodanxa de pinya.

- Estenem la pasta de full, la punxem amb una forquilla i la tallem en cercles d'1 cm. més de diàmetre que la mida de la pinya. Estenem un cercle a sobre de cada tros de pinya i presionem bé.

- Fornegem a 180ºC durant 25 minuts fins que la massa estigui daurada. Si al final veiem que no ha quedat daurada, podem posar una mica el grill.

- Treiem del forn i deixem refredar uns 5 minuts abans de desmotllar, donant-lis la volta sobre un plat. Decorem cada tros amb una guinda. 

- Es poden servir fredes o tèbies.

COMENTARIS: Recepta trobada a La cocina de Piescu